Om
Jakob Semb Aasmundsen

Jakob Semb Aasmundsen holder inspirerende foredrag om fordommer, skam og samfunnsansvar. Med utgangspunkt i egne fordommer og sin egen skamfulle fortid, snakker han om hvorfor en fordomsfri hverdag både er ønskelig og mulig å oppnå.

Jakob Semb Aasmundsen er journalist, samfunnsdebattant og forfatter. I 2014 startet han organisasjonen World Against Prejudice (WAP) som jobber med å bryte ned fordommer. Han har studert Human Diversity ved Leiden University College The Hague i Nederland, og for øyeblikket jobber han som ansvarlig for Si ;D i Aftenposten.

I 2015 holdt Jakob, som yngste noensinne, 17. mai-talen i Tønsberg. Talen tok opp temaer som fordommer, åpenhet og toleranse. Den vakte stor oppsikt og kontrovers landet over.

Jakob er kjent for å snakke fra levra, og i 2015 skrev han en artikkelserie om fordommer i Tønsbergs Blad, hvor han tok utgangspunkt i sine egne fordommer. Serien ble belønnet med Amedias Journalistpris.

For sitt engasjement og arbeid for bekjempelsen av fordommer mottok han i 2015 Mangfoldprisen og i 2016 Årets Homotopp.

Våren 2020 utga Jakob sin første bok, Fri? Fanget i en seksuelt frigjort tid, på Spartacus Forlag. I denne kaster han et kritisk blikk på ulike sider ved moderne seksualitet og deler egne erfaringer med nettdating, kroppspress og porno.

Han er også spaltist i Tønsbergs Blad og ofte å se i debattspaltene i landets største aviser. Han interesserer seg spesielt for fordommer, LHBT-personers og kvinners rettigheter, religion og psykisk helse.

Jakob Semb Aasmundsens foredrag kan holdes på norsk og engelsk.

Velg fra Jakob Semb Aasmundsen

JAKOBS FORDOMMER


Jakobs Fordommer er navnet på avisserien i Tønsbergs Blad som vant Amedias Journalistpris. I serien tar Jakob for seg utbredte fordommer med utgangspunkt i sine egne. Hensikten var å ta et oppgjør med ulike fordommer, belyse dem, og motvirke dem. Les mer her:

https://www.tb.no/jakobs-fordommer

AVKLEDD-AV-JAKOB


I avisserien Avkledd-av-Jakob kom Jakob i møte med individer han ville finne ut mer om. Fra kriminelle og narkotikamisbrukere til religiøse og innvandringskritikere var han innom flere grupper han selv følte han visste for lite om, og ofte er møtt med sterke fordommer i samfunnet. Les mer her:

https://www.tb.no/avkleddavjakob

Jakobs Jammer


Jakobs jammer er Jakobs faste meningsspalte i Tønsbergs Blad, skrevet av Jakob om en rekke samfunnsaktuelle temaer. Psykisk helse og sosiale medier er blant de mange emnene tatt opp som Jakob er engasjert i. Les mer her:

https://www.tb.no/jakobs-jammer