Foredrag

Her kan du lese mer om Jakob Semb Aasmundsens forskjellige foredrag med emner innen det meste fra fordommer til studieteknikk. Jakob skreddersyr alle foredragene etter behov og ønsker, så nettopp ditt foredrag blir unikt og relevant.

Fleksible og skreddersydde foredrag

#Fordomsfri


I dette foredraget snakker Jakob om fordommer - sine egne, dine, og de som finnes ellers i samfunnet. Hvordan kan man bekjempe disse? Hvordan tar man et virkelig oppgjør med egne fordommer?

Fordommer finnes overalt i samfunnet. Jakob har fokus på spesielt to områder der de kan være spesielt skadelige, nemlig i skolegården og på arbeidsplassen. Her kan fordommer skape konflikter og fiendtlighet hvis de ikke bekjempes.


Seksualitet i dag?


Jakob tilhører den første generasjonen som har vokst opp med at sex kun er et tastetrykk unna. Han hevder at seksualitet i dag i stor grad basere på overfladiskhet: For å føle seg «knullbare» sulter mange seg syke og forsøker å operere bort dårlig selvtillit.

I dette foredraget avkler Jakob de sårbare, kleine og absurde sidene ved seksualiteten vår. Han diskuterer hva slags utfordringer vi står overfor og hvordan vi kan ta et oppgjør med dem.

Samfunnsansvar


Hvordan kan du få din stemme hørt? Å komme frem i dagens mylder av meninger i sosiale medier er ikke alltid enkelt. Likevel har mange et ønske om å få sin mening hørt. 

Hvordan kan du for eksempel få din tekst på trykk? Jakob har regelmessig skrevet mange kronikker og debattinnlegg i aviser som Aftenposten og Tønsbergs Blad. Han har derfor svært gode råd for hva som skal til for å komme frem, enten det gjelder sosiale medier eller innlegg i aviser.

Mangfoldige Norge


Mangfold gir mange muligheter. Innovasjon og fremdrift dyrkes av et mangfoldig samfunn der ulike ideer og tankesett møter hverandre. Dette gjelder både for hele samfunn og spesifikke bedrifter eller arbeidsplasser.

Samtidig skaper mangfold mange utfordringer. Noen tankesett kan kollidere, og toleranse og respekt satt på prøve. Det er da det er viktig å vite hvordan man skal oppføre seg i en kultur preget av mangfold og fortsatt være inkluderende.

Studieteknikk


Hvordan få 23 seksere på kortet?

Med sin akademiske bakgrunn har Jakob et godt anlegg for å vite hva som er god studieteknikk. Han holder gjerne foredrag der han gir deg gode råd for hvordan du blir en flink student.

Jakob tar også oppdrag


Jakob tar gjerne oppdrag for forskjellige typer arrangement dersom det er ønskelig. Han har erfaring som både konferansier og debattleder, og stiller gjerne som en av disse på ditt event.

Å stå opp for seg selv og andre


Mange har problemer med å akseptere seg selv som de er. Særlig ungdommer kjenner ofte på skam og sliter med å finne seg til rette.

Jakob forteller om hvordan han som homofil ble komfortabel med egen legning, og hvor viktig det er å stå opp for seg selv – og for andre.